JariTurpeinen Jonkunhan se on sanottava

" Poliisi: Lähiöissä alkoi lähtölaskenta - asejengit tulevat."

Mielenkiintoinen tapa poliisilla ilmaista asia 

" Konfliktien ratkaiseminen väkivallalla on spontaania. Syy on arvoitus, sillä malli ei sovi demokraattiseen pohjoismaiseen yhteiskuntaan. " 

Tällä samalla logiikalla voitaisiin ihmetellä Big Macin, coca-colan, havaiji paitojen yleistymistä Suomessa. Eiväthän ne sovi pohjoismaiseen yhteiskuntaan, tai siis nehän ovat sopeutuneet kun yhteiskunta se vaan muuttuu koko ajan. 

Edesmenneellä ukillani oli tapana sanoa että "mitä isot edessä, sitä pienet perässä. Niin hyvässä kuin pahassa" 

Ihan pienenä heittona, niin 60-luvun alussa ei tainnut noita huumejengejä sekä niistä tulevia ongelmia sellaisessa mittakaavassa mitä nyt on kun puhutaan koko Suomesta. 

Tai lähempää historiankirjoista, eli mikä oli meininki es. Joensuussa edellisen laman aikaan ja kauankos sitä jatkuikaan?  ( http://www.hs.fi/elama/a1381948605154 ) 

Alkuperäinen uutinen: 
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288370841905.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Lainaus Ilta-Pulusta

"Ruotsissa ja Tanskassa toimiva Black Cobra -jengi kävi viime kesänä Suomessa tiedusteluretkellä, mutta tiettävästi täällä ei ole vielä virinnyt toimintaa."

Artikkelissa unohdettiin mainita, että kyseessä on nimenomaisesti maahanmuuttajataustaisten henkilöiden muodostama jengi.

Lisäksi Black Cobra on tunnettu Isiksen toiminnan kaltaisista brutaaleista ottteistaan, johon kuuluu mm. spray and pray-tyylinen ammuskelu väkijoukkoon yms.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/pelatty-...

Kyseisellä järjestöllä on imua myös Suomessa.

Liekö kiittäminen kansalaisaktiivismiin intoutuneita moottoripyöräkerholaisia siitä, ettei Black Cobra rantautunut vielä toistaiseksi tänne lintukotoomme.

Muita tuloillaan olevia etno-jengejä ovat mm. Mongols, Crips ja Bloods.

Eli harrastustoiminnasta kiinnostuneille syrjäytymisvaarassa oleville nuorillemme riittää runsaasti vaihtoehtoja erilaisten toimintakerhojen muodossa.

Kerhoina näitä on pidettävä, sillä yhdessäkään tuomioistuimen antamassa tuomiossa jengiin kuulumista ei ole pidetty itsessään rikoksena tai edes rangaistusta ankaroittavana tekijänä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Ihan pienenä heittona, niin 60-luvun alussa ei tainnut noita huumejengejä sekä niistä tulevia ongelmia sellaisessa mittakaavassa mitä nyt on kun puhutaan koko Suomesta."

Mihin viittaat huumejengeillä? Aarnion porukkaanko?

Mitäs jos Suomi laillistaisi kaikki huumeet, eipä valuisi rahat rikollisillle.

Käyttäjän JariTurpeinen kuva
Jari Turpeinen

Ihan siihen että ko. ajankohtana ei ollut Suomessa samalla tavoin ja niin suurta organisoitua huumetoimintaa mitä nyt on.

Tuohon laillistamiseen on vaikea ottaa kantaa muuten kuin toteamalla että onhan viinakin laillista mutta hyvin siitäkin noita ongelmia tuntuu riittävän.

Toimituksen poiminnat